Forberedelse: 15 minutter
Tilberedning: 30 minutter
Nok til: 4 personer
Ingredienser:
- 500 g. kyllingebryst eller inderfilet
- 250 g. pasta penne
- 2½ dl. fløde
- 1 ds. hakket tomat
- 1 spsk. honning
- 3 mellem løg, skåret i små tern
- 2-4 fed hvidløg, presset
- 3½ dl. revet cheddar
- Olivenolie
- 1½ tsk. chilipulver
- ½ tsk. spidskommen
- 1 tsk. oregano
- 1 tsk. paprika
- 1/8 tsk. caynennepeber
- ¼ tsk. peber
- ½ tsk. salt
Sådan gør du:
- Start med at blande chilipulver, spidskommen, oregano, paprika, cayennepeber, salt og peber i en lille skål og sæt det til side
- Skær kyllingen i mundrette stykker
- Vend kyllingen med honningen og halvdelen af krydderiblandingen
- Sæt din pasta i gang med at koge. Den skal koges al dente, dvs. ca. 8 minutter. Når pastaen er kogt hælder du vandet fra og skyller med koldt vand, så de ikke klistrer sammen
- Kom olie på en varm pande og steg kyllingestykkerne til de er gennemstegte. Tag derefter kyllingen fra på en tallerken
- Steg nu dine løg på panden et par minutter, hvorefter du tilføjer den pressede hvidløg et minuts tid
- Tilføj så de hakkede tomater og resten af krydderiblandingen
- Hæld langsomt fløden i retten, mens du konstant rører rundt og sikrer at alt er godt rørt sammen
- Kom kyllingen tilbage i panden og tilføj også den revne cheddar
- Lad det simre et par minutter, til osten er helt smeltet
- Kom pastaen op i panden, rør det hele godt sammen, læg låg på og tag panden af varmen. Lad den stå i to minutter
- Rør igen i retten og så er der serveret
Nogle gange er hverdagen simpelthen for travl, til at vi får arbejdet med nye opskrifter. De sidste mange måneder er for os gået med bryllupsforberedelser, træning, renovering på gården og meget andet. Vi har samtidig huset fuld af hundehvalpe lige nu, der går 13 kyllinger i stalden, en ny kalv er blevet født og køkkenhaven skal jo også tilses.
Men i ny og næ lykkes det alligevel, at vi får arbejdet med nye opskrifter og her er en af dem. Velbekomme.
Vi skal i dag bruge kyllingebryst eller inderfilet, fløde, pasta penne, olivenolie, honning, hakkede tomater, cheddar, løg og hvidløg. Det skulle egentlig være almindelige gule løg, men dem var vi løbet tør for, så det blev rødløg.
I krydderiblandingen skal du bruge chilipulver, cayennepeber, paprika, spidskommen, oregano og salt og peber.
Rør krydderierne sammen i en lille skål og sæt det til side.
Skær kyllingen i mundrette bider.
Kom kyllingen op i en skål og hæld honningen over.
Tilføj halvdelen af krydderiblandingen og rør det godt sammen, så alt kylling er dækket af honning og krydderier.
Sæt din pasta i kog. Det skal koges al dente, dvs. ca. 8 minutter.
Kom olien på en varm pande.
Steg din kylling. Der var så meget kylling, at jeg måtte stege det over to gange.
Kyllingen skal være gennemstegt.
Tag kyllingen fra på en tallerken og sæt det til side.
Nu burde din pasta også være færdig med at koge. Hæld vandet fra og skyl det i koldt vand. Jeg glemte skylledelen, hvilket resulterede i klistret og usamarbejdsvillig pasta.
Riv din cheddar. Husk at smage på den undervejs. Vi fandt en god skarp cheddar i Lidl og nu skal jeg tilbage og hente mere af den.
Løgene skærer du i små tern.
Når kyllingen er færdig med at stege, kommer du lidt mere olie på panden og derefter løgene. Lad dem stege et par minutter, til de begynder at blive møre.
Tilføj så presset hvidløg. Hvor meget hvidløg er alt efter smag og behag. Vi er den slags mennesker, der kigger på opskriften og dobler mængden af hvidløg.
Når hvidløg og løg har stegt yderligere et minut er det tid at tilføje de hakkede tomater og resten af krydderiblandingen.
Hæld også roligt fløden i panden, mens du rører rundt, så alt er godt rørt sammen.
Ser det ikke fantastisk ud? Lidt lyserødt, men det dufter fantastisk.
Kom kyllingen tilbage i panden.
Og tilføj så alt osten på en gang.
Lad det hele simre et minut eller to, til osten er smeltet og godt rørt ud.
Kom så pastaen op i panden. Min var ikke samarbejdsvillig, da jeg havde glemt at skylle den i koldt vand. Det krævede lidt overtalelse at få den ud af sien.
Sørg for at vende det hele godt rundt i sovsen.
Læg låg på panden og tag den af varmen. Lad den stå i to minutter, så pastaen kan trække i sovsen.
Rør rundt en sidste gang og så er der serveret.
Det smagte fantastisk, det smagte faktisk også af mere. Og da ingen af os havde fået det helt store at spise, kom vi til at spise det meste. Men der er altså til 4 mennesker i den her portion, særligt hvis du serverer et godt stykke brød til også. Og husker at spise morgenmad og middagsmad.