Forberedelse: 1 time

Tilberedning: 6 timer

Nok til: 16 personer


Ingredienser:

 • Stuffing
 • 4,8 kg. kalkun
 • 3,2 kg. and
 • 1,4 kg. kylling
 • 3 pk. bacon i skiver eller spæk
 • Eventuel fløde

Sådan gør du:

 • Fjern lår, vinger og indmad fra kylling og and
 • Fjern indmaden fra kalkunen, men lad den beholde sine vinger og lår
 • Alt indmad lægges ned i en bradepande
 • Udben kylling, and og kalkun, læg skrog og vinger ned i bradepanden
 • Skær evt. kødet af lårene på anden og kyllingen og brug kødet i stuffingen
 • Læg resten af lårene ned i bradepanden
 • Fyld kyllingen med stuffing, luk den sammen og pak den ind i bacon
 • Kom stuffing i din and, læg kyllingen ind i anden, luk anden om kyllingen og pak den ind i bacon
 • Kom stuffing i din kalkun, læg anden ind i kalkunen og luk kalkunen om anden
 • Sy kalkunen samme så godt som overhovedet muligt, så den igen ligner en kalkun. Bind lårene sammen
 • Læg kalkunen på en rist og fyld godt med vand i bradepanden
 • Kom baconskiver eller ren spæk på kalkunen og sæt den i ovnen over bradepanden. Brug en marinadenål til at fylde kalkunen med væde fra bradepanden eller ren fløde hver halve time
 • Kalkunen skal have 150 grader i omkring 6 timer, men brug et stegetermometer, til at tjekke kernetemperaturen. Hellere sætte den i ovnen for tidligt og have den færdig kl. 16, end sætte den i ovnen kl. 12 og den først er færdig kl. 20
 • Hold øje med, at der hele tiden er rigeligt vand i bradepanden
 • Når kalkunen er færdig tager du den ud og dækker den til
 • Vandet fra bradepanden sier du og laver en lækker sovs af. Du kommer ikke til at fortryde, at du fyldte bradepanden med alle de lækkerier

Så kom vi til hovedpersonen i årets Thanksgiving fest. Kalkunen! Vi har både lavet kalkun på traditionel vis med stuffing og kalkun på utraditionel vis, fyldt med and og kylling. En kylling i en and i en kalkun kaldes turducken (turkey-duck-chicken) og tager lidt ekstra tid at forberede og tilberede. Men den er nemmere at skære ud, end en hel kalkun, for der er intet skrog. Så når du skærer, er det rent reelt kød, du skærer ud.

Hvis du ikke er helt tryg ved at udbene en kalkun, vil jeg anbefale dig at starte med at øve dig på en kylling et par gange. Der findes også masser af videoer på nettet og tror du stadig ikke på det, så kontakt en slagter og hør, om de vil gøre det for dig. Eller spørg omkring dig, om der er nogen der har mod på det. Jeg kan i hvert fald kun anbefale, at du prøver denne udgave af en kalkun.

1

Du skal bruge en kylling, en and og en kalkun. Vi brugte en kylling på 1,4 kg., en and på 3,2 kg. og en kalkun på 4,8 kg. Vi plejer altså at navngive vores fjerkræ til Thanksgiving, så i år hed de Hr. Bok, Monsieur Quack og Mr. Gobble.

2

Du skal også bruge en madtråd og en stor nål. Jeg foretrækker denne bøjede nål, jeg købte i en hobbyforretning for et par år siden. De gloede dumt på mig, da jeg bad om en bøjet nål, jeg kunne bruge til at sy min kalkun sammen med igen.

3

Kalkunen får som den eneste af vores fjerkræ lov til at beholde vinger og lår. Vi fjerne vinger og lår fra både and og kylling. Start med at lægge din kalkun på ryggen og læg et snit ned lang brystbenet.

4

Min mand løsner forsigtigt kødet fra benet hele vejen rundt. Lår og vinger brækker han af skroget med vold og magt, hvorefter han kan skære hele skroget frit hele vejen rundt.

5

Så har vi et styks udbenet Mr. Gobble. Ja køn er han ikke, som han ligger der med spredte ben.

6

Så blev det kyllingens tur. Som du kan se, har den hverken lår eller vinger tilbage, de er fjernet. Den udbenes på samme måde som kalkunen, det er bare lidt nemmere uden lår og vinger.

7

Og vupti, så har vi et styks udbenet Hr. Bok.

8

Sidst men ikke mindst, udbenes anden. Igen gentager du processen, fjern lår og vinger og skær skroget fri af kødet.

9

Og så har vi en udbenet Monsieur Quack. Tre udbenede fjerkræ, nu skal vi i gang med at samle dem.

10

Først tager du din kylling og fylder den med stuffing efter eget valg. Du finder to forskellige slags under punktet Thanksgiving. Luk kyllingen rundt om stuffingen så godt som muligt.

11

Beklæd den med baconskiver. Pak den nærmest ind i baconskiver.

12

Fordel nu lidt stuffing på anden, læg kyllingen ind i den og luk den sammen om kyllingen. Pak den igen ind i baconskiver.

13

Så blev det kalkunens tur. Lidt stuffing ind i kalkunen, derefter lægger du anden, med kyllingen inden i, ind i kalkunen og lukker den sammen. Tag nu nål og tråd og sy den sammen fra top til bund så godt som muligt.

15

Se, nu ligner den en kalkun igen. Vi har bundet benene sammen og brugt halsfedtet til at lægge ned over syningen. Læg nu først en omgang baconskiver på det ene led hen over kalkunen.

16

Og dernæst et lag på det andet led. Vi skal bruge fedtet fra baconet til at holde kalkunen saftig. Ofte har vi også brugt klumper af ren spæk, der er sat fast med tandstikkere, som så smelter ned i og over kalkunen.

17

I den dybe bradepande under kalkunen har vi lagt kråser, hals, lever, alt indmad faktisk, skrog fra anden, vingerne fra and og kylling, lår fra and og kylling osv. Alt hvad vi kunne finde, og som kan være med til at give smag.

Kalkunen ligger på en rist over bradepanden, der er fyldt med lækkerier og vand. Og så får kalkunen ca. 6 timer ved 150 grader. Sørg for, at der hele tiden er masser af vand i bradepanden og brug en marinadenål eller baster, til at fylde væde ind i kalkunen hver halve time. Brug et stegetermometer til at tjekke kernetemperaturen og tag den ud af ovnen, når den er færdig. Hvis tilbehøret ikke er færdigt endnu, pakker du den godt ind og lader den stå.

18

Så er der serveret turducken. Det ligner en ristet alien, men hold nu op det smager. Min mand fjernede selvfølgelig kødtråden, inden han parterede den.

20

Og her er vores turducken efter at 16 mennesker havde kastet sig over den og alt tilbehøret. Jeg vil kalde det en succes. Og samtidig vil jeg konstatere, at der ikke var rester til i morgen.