Forberedelse: 30 minutter

Tilberedning: 20 minutter

Nok til: 4 personer


Ingredienser:

  • Kogte, brune ris, svarende til 3 dl. ukogte fra Coop
  • 2½ dl. gulerødder i små tern
  • 2½ dl. løg i tern
  • 4 fed hvidløg, hakket fint
  • 4 dl. broccoli i små buketter
  • 2 dl. rød peberfrugt i tern
  • 4 store æg
  • 2 dl. frosne ærter
  • 2 dl. frosne majs
  • 2 spsk. soyasauce
  • 4 spsk. olivenolie

Sådan gør du: 

  • Start med at varme en pande op, slå æggene ud i en skål, pisk dem let sammen og kom dem på panden. Når de er blevet til røræg, tager du dem af og kommer dem i en skål
  • Kom derefter halvdelen af olien på en pande og når det er varmet op kommer du gulerødder, løg og hvidløg på panden. Lad det hele stege sammen i 3 minutter
  • Kom derefter broccoli og peberfrugt på panden og lad det stege i yderligere 3 minutter
  • Kom nu majs, ærter og røræg på panden, så soyasauce og den sidste olie og til sidst risene og rør det hele godt sammen
  • Server som det er, eller lav en omgang ingefærstegte rejer og bland i. Eller server med kylling, oksekødstern eller hvad du nu lige har lyst til

Puha, januar betyder jo masser af løfter om livsstilsændringer. Mere motion, stop røg og sund mad. Stop røg klarede jeg i november 2015, helt præcist d. 24. november 2015 kl. 18:30 (ikke at jeg tæller). Motionen begyndte for alvor at blive en fast del af mit liv fra januar 2016, faktisk så meget, at jeg overvejer i år at tage en instruktør-uddannelse. Hvor vildt er det lige!? Så nu må vi nok hellere begynde at se på det der sunde mad. Ikke at jeg går totalt ekstremt ind på maden, men der skal i hvert fald tages nogle klogere valg. Fast morgenmad, fast middagsmad og mellemmåltider. Noget jeg absolut ikke har været god til tidligere, men jeg ved godt, det er det sundeste for mig, min krop, mit blodsukker, ja generelt mit velbefindende. Aftensmaden er stadig den sværeste opgave, for jeg er altså frygteligt glad for ris, pasta, kartofler og brød. Og så skal det jo helst være mad, der er nemt at varme op, når jeg kommer sent hjem fra træning 3-4 gange om ugen. Men ind i mellem lykkes det mig at finde noget helt fantastisk mad og denne her skal laves ofte og tit, hvis du spørger mig. Ja selv min mand og papsøn var vilde med det og er helt med på, at vi skal have det tit og ofte.

Til denne sunde og nærende ret skal du bruge en portion kogte brune ris. Jeg bruger Coops brune ris, 4 dl. vand, 3 dl. brune ris, kogt i 25 minutter. Derudover skal vi bruge broccoli, gulerødder, frosne majs og ærter, rød peberfrugt, løg, hvidløg og 4 store æg eller 5 små. Og sojasauce. Nå ja og olivenolie.

Tayson er efterhånden ved at være en stor hund, så nu kan han fint sidde ved siden af far og holde øje med det der snitteri og hakkeri.

Og hvis far ikke er hurtig nok til at dele gulerødder, peberfrugt og andet guf, så sætter han sig til at knurre. Nogle gange småbjæffer han. Han skal i hvert fald nok gøre opmærksom på, at han sidder der ved siden af og er ved at dø af sult (52. kg. er jo ingen vægt for en lille forsømt rotte). Det er aldrig kedeligt i vores køkken. Eller stille. Men ofte føles det en smule overfyldt.

Slå æggene ud i en skål og pisk dem let sammen.

Klask det på en pande og lav en omgang røræg ud af det.

Når dine røræg er nogenlunde faste, kommer du dem i en skål og stiller dem til side.

Start med at komme lidt olie på en ren pande og kom derefter løg, gulerødder og hvidløg på panden.

Lad det stege i 3 minutters tid.

Kom derefter peberfrugt og broccoli på panden og lad det stege med i yderligere 3 minutter.

Kom så de frosne ærter og majs og røræg på panden.

Og så blev det også tid til soyasauce og olivenolie. Kom 2 spsk. soya og 2 spsk. olivenolie på panden.

Og til sidst de kogte ris. Bland det hele godt og grundigt sammen og lad det stege i et minuts tid.

Så er der sådan set serveret og her er så rigeligt til at du kan blive mæt. Og det smager herregodt.

Eller du kan lave en omgang ingefærstegte rejer og blande i det hele.

Jeg lover dig, det her smagte fantastisk. Og det behøver jo ikke være rejer, du kan også putte kylling i, oksekød, fisk eller bare spise det som det er helt uden kød i. Der er jo proteiner i retten i form af æg. Ja proteiner er et helt nyt koncept jeg er begyndt at gå op i efter at træningen er blevet så stor en del af mit liv. Og kulhydrater faktisk også. Det havde jeg nu alligevel aldrig troet om mig selv.