Forberedelse: 1 timer og 30 minutter
Tilberedning: 25 minutter
Nok til: 6 personer
Ingredienser:
- 10 bagekartofler
- 2 pk. bacontern
- 5 dl. creme fraiche
- 100 g. smør
- Salt og peber
- 7-8 dl. revet ost
Sådan gør du:
- Start med at komme bagekartoflerne i ovnen ved 220 grader i 1 time og 15 minutter
- Mens kartoflerne er i ovnen, kan du stege baconternene næsten sprøde og rive osten
- Tag kartoflerne ud og lad dem stå i et par minutter, inden du håndterer dem
- Halver dem og skrab kartoflen ud i en skål. Mos kartoflerne med smør og halvdelen af creme fraichen. Din kartoffelmos skal være blød og våd, hvis ikke den er det endnu, så kom mere creme fraiche i, eller skift den anden halvdel af creme fraichen ud med mælk
- Smag til med salt og peber
- Bland 5 dl. ost og baconternene i og kom det hele i et fad
- Drys med resten af osten og sæt fadet i ovnen ved 175 grader i 25 minutter
Det er altså ikke nemt at være mig i en verden af mad. Jeg har for nyligt opdaget, at min telefon har noget der hedder Flipboard og derinde kan man se endnu flere opskrifter fra hele verden!! Nu er jeg altså snart nødt til at vinde i lotto, sige mit job op og lave mad på fuld tid i det nye store køkken, jeg skal bygge for nogle af de mange millioner, jeg er nødt til at vinde.
Dette var en af de opskrifter, jeg fandt på Flipboard og da jeg kom til at nævne den højt, blev den straks bestilt af min papsøn. Og den er faktisk også rigtig god. Vi blev hurtigt enige om, at den vist kommer på menukortet til årets Thanksgiving, i stedet for den sædvanlige kartoffelmos.
I bund og grund laver du twice baked potatos, men i stedet for at komme mosen tilbage i de halve kartoffelskræller, kommer du det hele i et fad og så i ovnen. Og vupti, så har vi twice baked casserole.
Du skal bruge 10 bagekartofler, 2 pk. bacontern, smør, ost og creme fraiche. Start med at stege baconternene næsten sprøde og smid kartoflerne i ovnen i 1 timer og 15 minutter ved 220 grader.
Tag de (VARME) kartofler, halver dem og skrab kartoflen ud af skinnet med en ske.
Ned i en stor skål med det hele.
Start med at komme 2½ dl creme fraiche i og mos kartoflerne.
Kom også ca. 100 g. smør i og mos videre.
Din kartoffelmos skal være meget våd. Hvis ikke du synes den virker våd nok, så kom yderligere 2½ dl. creme fraiche i mosen, eller kom evt. en smule mælk i.
Husk at krydre godt med salt og peber og smag til.
Kom nu 5 dl. revet ost ned i mosen og bland det hele godt sammen.
På nuværende tidspunkt måtte jeg opgive at have det hele i min skål, så ned i fadet med det. Og så i med alle vores lækre bacontern.
Bland det hele godt sammen og fordel det i fadet. Ih jeg er altså nødt til t få mig et køkken med bedre lys. Eller et kursus i at bruge mit kamera rigtigt.
Kom mere revet ost over og sæt hele herligheden i ovnen i 25 minutter ved 175 grader.
Så er der varm, lækker twice baked casserole.
Her serveret med hel kyllingelår og en frisk salat (hentet i Kvickly’s salatbar, ja jeg er doven ind i mellem). Det var nu altså en helt god aftensmad, vi der fik. Og denne kartoffelmos vil gøre sig rigtig godt, ved Thanksgiving med familien.