It’s been a while

It’s been a while

Det er længe siden. Alt for længe siden, jeg ved det godt. Denne hjemmeside er min konstante dårlige samvittighed, for jeg vil jo gerne have mere tid til den. Men jeg må nok erkende, at det her liv på landet, tager en del mere tid, end jeg havde regnet med, i hvert fald hen over foråret og sommeren.

Vi har haft travlt med at få anlagt haven, køkkenhaven, hønsegården og drivhuset. Jeg startede med et fint orangeri fra Bilka, men allerede fra den første forårsvind ramte, kom det i store problemer. Så vi endte med at måtte opgive drivhuset, efter at det havde lagt sig ned oveni alt hvad jeg netop havde plantet derud. I stedet har jeg fået et 9 meter langt, 3 meter bredt drivhus i rundbuestil fra Østeuropa. Det fyldte ingenting, da det ankom, og jeg var sikker på, at vi var blevet snydt, men efter et par dage stod mit nye kæmpe drivhus på sin plads.
Jeg kom så til at overdrive mængden at tomat- og agurkplanter i drivhuset, så jeg har nu syltede agurker til et helt år til 10 familier. Køkkenhaven gav også godt og vi kommer godt igennem vinteren, inden vi igen skal købe kartofler, løg, ærter, hindbær, gulerødder, porrer, rødbeder osv.

Man skulle jo så tro, at vi har fået indrettet os helt rigtigt i haven, men nej. Vi vælger faktisk at udvide køkkenhaven her hen over vinteren, så vi kan få plads til endnu flere grøntsager næste sommer. Mine kolleger, familie og venner synes alle, at vi er tossede, mens de gladeligt tager imod de syltede agurker. Lillebror er blevet så inspireret, at han nu har fået sig et drivhus i fødselsdagsgave og vi er totalt klar til at få det sat op til foråret.
Min nevø hjalp mig i foråret med at så i køkkenhaven. Hans kommentar til mine fine planer var: “Man kan faktisk godt købe agurker ved købmanden, faster.” Han kunne ikke helt se ideen i det. Indtil vi kom længere hen på sæsonen og han kunne gå med i køkkenhaven og hente friske agurker, tomater, gulerødder, ærter osv. Så begyndte han pænt at liste de ting op, han faktisk godt kan lide og som han synes, vi godt kunne plante i køkkenhaven. Nu har han vist forstået ideen i en køkkenhave. Jeg har i hvert fald måttet love ham, at han må komme og hente jordbærplanter hos mig til foråret.

Jeg håber, at jeg får mere tid til hjemmesiden og til at dele opskrifter og historier om livet på landet med jer hen over vinteren. Når jeg ikke arbejder, træner, arbejder i træningscentret, planlægger næste års dyrkning, omrokerer køkkenhaven osv.
Der er nok at se til, her på landet.

Rosenkål og butternut squash