It’s that time of year

It’s that time of year

Det er den tid på året igen, hvor alt sliddet fra foråret og sommeren begynder at give afkast. Og det er herligt. Jeg har i år prøvet mig frem med grønne bønner, hvilket har været en overvældende succes. Der ligger nu 5 kg. blancherede bønner i fryseren, og jeg tror jeg kan høste samme mængde igen om en uges tid.
Rødbederne ser også ud til at blive en succes i år, så de skal snart tages op og lægges på vinterlager. På den måde kan jeg sylte efterhånden som jeg har brug for dem, eller vi kan lave rodfrugter i ovnen med egne rødbeder.
Kartoflerne skal også snart op og lægges på vinterlager og det samme gælder vist også gulerødderne og løgene. Mine rødløg er ikke lykkedes for godt for mig i år, men til gengæld kan jeg se frem til snart at skulle have en ordentlig omgang brunkål på eget hvidkålshoved. Og det glæder jeg mig til.

Hindbærrene er også i fuld gang, jeg kan et par gange om ugen hente et halvt kilo og smide i fryseren. Jeg har totalt mistet overblikket over, hvor mange kilo der allerede ligger i fryseren, men jeg kan love dig for, at det bliver en god vinter med masser af hindbær crisp.

I weekenden fik jeg for første gang lavet vindruesaft på vores egne vindruer, det er en fed følelse. Så derfor deler jeg i dag opskriften på vindruesaft med jer, hvis I også har alt for mange vindruer og ikke ved, hvad I skal gøre ved dem.

Min ene asieplante har i år fået et ordentligt skud gødning, så den producerer helt tosset mange asier. Det betyder, at jeg snart skal tage mig sammen og få syltet en hel masse asier, hvis ikke de bare skal ende i hønsefoder. Så i dag tager vi også asie-opskriften med. Der er flere varianter, jeg stadig mangler at afprøve, men nu starter vi med den klassiske.

Syltede asier
Vindruesaft