Lidt mere at brokke sig over

Det er gået op for mig, at vi nu lever i en tid, hvor det er vigtigt at kunne brokke sig. Hvor det vigtigste i livet – for nogle – er at kunne starte en shitstorm på de sociale medier. Jeg har nu bestemt mig for at hjælpe dem lidt med nogle emner, de helt sikkert har overset, nu hvor stormen over dyrekortene, Djurs Sommerlands forlystelser og Starks “byg svigermor væk” reklamer.

Må jeg foreslå at vi starter med at kigge på Leasy’s reklamer. Er jeg den eneste der tænker, at Sjanne skal se at få sig lidt rygrad og skride fra Luffe? Den mand er da frygteligt kvindeundertrykkende, mangler alle former for empati og forståelse og er totalt egocentreret. Der må være noget der for alle de, der råber på ligestilling, de der råber op om mandschauvinisme og kvindeundertrykkelse.

Så er der Single.dk, også et kæmpe eksempel på mandschauvinisme. Du ved, den hvor Jakob er træt af at jagte den eneste ene og Anna også er træt af at vente. Jakob er gjort til den jagende, manden, jægeren, den aggressive, mens Anna har fået tildelt rollen som den afventende, den passive, den underdanige. Se det er da også kvindeundertrykkende, så det vil noget.

Reklamen for Memorado.dk er endnu et eksempel på kvindeundertrykkende reklamer. Hvorfor er det en ung kvinde, der skal bedre sin koncentration, hukommelse og logiske tænkning?

Personligt er jeg også en smule fornærmet på Trivago’s reklamer. Når nu de ved så meget om hoteller, kunne de så ikke fortælle Jacob, at prinsessen havde efterladt sit telefonnummer under tapetet? Og kunne de ikke også fortælle Luca, hvor pengene er gemt, så han kan få sin lastbil fyldt med slik. Og hjælp da lige den stakkels hotelmanager i Bangkok, så han kan leje det “hjemsøgte” hotelværelse ud igen. Det er jo penge ud af vinduet at lade det stå tomt.

Værsgo, de er fra mig til dig. Til dig, der har for meget tid til overs og mener, at skulle gøre sig til dommer over alt og alle. Til dig, som tillader sig at udtale sig, på vegne af alle os andre. Nu har du lidt mere skyts. Lidt mere at bruge tiden på.
Mens du bruger din tid på at skælde ud over ting, der i min barndom aldrig ville have været et problem, vil jeg spise en negerbolle, synge om de tre små kinesere på Højbro Plads, tage mit forklæde på og gå ud i køkkenet og lave aftensmad til min mand. Jeg vil glæde mig over, at vi stadig er nogle, der selv kan finde ud af at lære børnene i vores liv omkring rigtigt og forkert. Det hedder samtale og opdragelse og var en gang vældig populært. Men det var måske før dagens forældre bestemte sig for, at skoler og institutioner skal stå for opdragelse, mens alle andre bare skal sørge for at fjerne hver lille sten på børnenes vej.
Jeg er måske bare opdraget i en anden tid. En tid hvor man lærte respekt for sine ældre (og forældre), en tid, hvor man godt vidste, at man ikke var centrum ved hver eneste familiefest. En tid, hvor jeg lærte at være stille, når de voksne talte og lærte, at jeg ingen ret havde til at afbryde uden gyldig grund. Jeg er fra en tid, hvor jeg lærte at sidde pænt ved bordet, hvor ord som “tak” og “be om” var normalt og forventet.

Men glem nu alt om min opdragelse. Giv dig endelig i kast med at starte en shitstorm mod nogle af de fine eksempler, jeg her har givet dig.