Mandesyge

Nu tror du måske, jeg vil fortælle dig om, hvordan min mand opfører sig, når han er syg. Der tog du fejl. Min mand er fantastisk, når han er syg. Han gør ligesom en hund, krøller sig sammen i et hjørne og er stille indtil det er gået over.
Jeg derimod er en elendig patient. Jeg er stort set døende, når jeg er syg. Jeg klynker, jeg snøfter, jeg hoster, jeg nyser, jeg pylrer og jeg påkalder mig al den opmærksomhed jeg kan, for at få ynk og medlidenhed. Lige nu ligger jeg herhjemme, fryser og sveder, ryger, drikker te og juice, spiser vingummi og klynker. Og nyser. Jeg hader at nyse. Jeg er en af den slags mennesker, der nyser med total åben mund og alt spyt og snot flyvende ud over det hele. Føler jeg i hvert fald. Så nu har jeg googlet nysning, for at se, hvad det egentlig er. Og det er ulækkert. Vidste du f.eks. at et nys kan opnå en fart på 160 km. i timen? Og vidste du, at et nys er næsens måde at reboote på. Når du har nyst, er miljøet i din næse renset, så alle de dårlige partikler forlade næsen. Det påstås på nettet, at nysning er med til at holde os raske, fordi det renser næsen for bakterier, men hvorfor pokker sidder jeg så her og nyser, midt i al min sygdom og ynkelighed? Det er for resten mest normalt at nyse to eller tre gange i træk, hvilket jeg sjældent gør. Betyder det så, at jeg ikke er normal?
En stakkels kvinde  fra Worcestershire i England har rekorden  i nys, da hun har nyst 978 dage i træk. Stakkels kvinde. Det må have været forfærdeligt for hende.

Faktum er, at jeg nyser, jeg snøfter, jeg snotter, jeg hoster, jeg klynker og jeg er døende! Jeg kræver opmærksomhed, omsorg og pyller. Man siger at sandheden skal høres af børn og fulde folk. I mit tilfælde kommer sandheden fra min bedste veninde. Når jeg ligger syg herhjemme, med min te, mine smøger, mine snotklude og min dyne på sofaen, så er hun sød til at komme og besøge mig. Som regel starter hun med at fortælle mig, at jeg ligner lort. Derefter spørger hun, hvorfor fanden jeg altid bliver så frygtelig mandesyg. Jeg ved det ikke. Og tak for medlidenheden søde veninde, det er rart at vide, at der er total opbakning og omsorg.

Nu vil jeg lægge mig ned igen og forsøge at undgå at dø de næste timer, mens sygdommen styrer min krop. Senere vil jeg skrive til min storebror, at jeg er syg, hvorefter han straks vil begynde at synge for mig. “Soft kitty, warm kitty, little ball of fur. Happy kitty, sleepy kitty, pur, pur, pur.”