Naturlig bordpynt

Denne bordpynt fandt jeg på, da min mand og jeg gik rundt om en sø tidligere sidste år. Jeg fandt et flot stykke birketræ, der allerede var savet over, og da jeg så det, vidste jeg, at jeg bare måtte have det med hjem. Så min søde mand bar det tilbage til bilen, selvom vi kun var kommet halvvejs rundt om søen. På vores næste mange ture fandt jeg grankogler og de der svampe, der gror på døde træstubbe og hver gang tog jeg dem med hjem, tørrede dem og gemte dem til senere.

Bordpynten her er lavet til Thanksgiving sidste år, men efterfølgende blev den bragt ned til min svigermor, der brugte den som bordpynt til julefrokosterne i hendes restaurant.

Den er nem den her, alle med lidt fantasi og en limpistol kan klare den. Og så kan man jo pynte den som man vil og bruge den til hvad man nu lyster.

1

Først tager vi pinden og alle træsvampene frem.

2

Da først jeg havde fundet pindens bedste måde at ligge på, begyndte jeg at komme godt med lim på træsvampene og satte dem fast rundt omkring på pinden.

3

De fleste satte jeg fast på siderne, så de virkede som små hylder. Det gik samtidig op for mig, at jeg har taget alt for store svampe, man skal faktisk bruge rimeligt små svampe til det her. Medmindre selvfølgelig du har taget et meget stort stykke træ.

4

Dem havde jeg nu heldigvis også mange af. Det handler om at sætte dem, så de ser ud til at passe på pinden. Som om de selv er groet på pinden.

5

Og så handler det om at sætte dem, så de kan bruges til fyrfadslys. Så de skal jo gerne sidde nogenlunde lige, så lysene ikke glider af eller står skævt.

6

Da først mine træsvampe sad fast, begyndte jeg at lime kogler og små stykker grønt på svampene.

7

Du kan faktisk finde alt du skal bruge i naturen. Ja med undtagelse af fyrfadslys og limpistol selvfølgelig.

8

Det handler om at pynte, men ikke overpynte i dette tilfælde. Det skal ligne små stykker natur, der har fundet vej ind i din stue i den mørke tid.

9

Personligt må jeg sige, at jeg er rigtig tilfreds med min bordpynt.

10

Da først den stod midt på en flot sort velourdug og tallerkner, glas og bestik omkring sig, var den bare så flot. Og da lysene blev tændt og vi alle sad der med vores alt for fyldte tallerkner, var den bare endnu mere hyggelig og flot. Jeg er rigtig ked af, at jeg glemte at tage et billede af det dækkede bord med pynten på.

Du kan gå ud og finde et hvilket som helst stykke træ i naturen. Lad den beholde barken, mosset og hvad der ellers er på den, lad den tørre en uge eller to og pynt den så som du vil. I år tror jeg, at jeg finder et nyt stykke træ og laver et kalenderlys eller adventsdekoration til jul. Måske limer jeg endda en lille nisse på. Hvem ved.