Forberedelse: 20 minutter

Tilberedning: 6 timer på low

Nok til: 6 personer


Ingredienser:

  • 500 g. oksefars
  • Olivenolie
  • 2-3 stilke bladselleri
  • 2 gulerødder
  • 2 løg
  • 4-6 fed hvidløg
  • 1 spsk. tørret oregano
  • 1 spsk. tørret basilikum
  • 1 tsk. tørret timian
  • 1 tsk. løgpulver
  • ½ tsk. hvidløgspulver
  • 200 g. champignon
  • 1 spsk. balsamico eddike
  • 1 bæger oksebouillon
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 750 g. pasta sauce
  • 1 spsk. tomatpure
  • Salt og peber
  • Pasta

Sådan gør du:

  • Vi starter med grøntsagerne: løg, bladselleri og gulerødder skæres i tern
  • Champignon skæres i både
  • Dit oksekød bruner du på en pande i lidt olivenolie
  • Samtidig hælder du pasta sauce, hakkede tomater, champignon, oksebouillon, krydderier, balsamico eddike og tomatpure op i slowcookeren
  • Når oksekødet er brunet af, tilføjer du det til slowcookeren
  • Kom lidt mere olivenolie på panden og tilføj så løg, gulerødder, bladselleri og presset hvidløg
  • Lad det stege, til det begynder at blive lettere mørt
  • Tilføj en smule vand (jeg brugte ca. 1 dl.) til panden, så vi får løsnet alle de smagfulde krummer, der sidder i panden
  • Hæld hele pandens indhold op i slowcookeren
  • Vend det hele godt sammen og sæt slowcookeren på low i 6 timer
  • Server med pasta efter eget valg og måske lidt frisk parmesan

Det her er en af de retter vi er vendt tilbage til et par gange undervejs i vores renovering. Den passer lige perfekt med, at jeg kan sætte det hele i gang i min frokostpause, når jeg arbejder hjemmefra, og så er der aftensmad kl. 18. Og så er der jo rester til fryseren eller dagen efter. Og måske en lille hapser til vovserne også.

Vi skal bruge oksefars, olivenolie, bladselleri, gulerødder, løg, hvidløg, tørret oregano, tørret basilikum, tørret timian, løgpulver, hvidløgspulver, champignon, balsamico eddike,  oksebouillon, hakkede tomater, pasta sauce, tomatpure, salt og peber og pasta.

Skær bladselleri og gulerødder i tern.

Og skær løg i tern.

Champignonerne skærer du i både.

Varm lidt olivenolie op på en pande.

Og så starter vi med at brune oksefarsen.

Mens farsen bruner, kommer du pasta sauce, hakkede tomater, champignon og oksebouillon op i slowcookeren.

Så går vi i gang med krydderurterne. Start med 1 spsk. tørret basilikum.

Tilføj også 1 spsk. tørret oregano.

Og 1 tsk. tørret timian.

Der skal også 1 tsk. løgpulver i.

Og ½ tsk. hvidløgspulver.

Find 1 spsk. balsamico eddike og kom ned i slowcookeren.

Og til sidst 1 spsk. tomatpure.

Vores oksekød er nu brunet af, så hæld det op i slowcookeren.

Kom lidt mere olie på panden og sæt gulerødder, bladselleri og løg i gang med at stege.

Pres hvidløg ned i panden.

Når det har stegt et par minutter og løgene er begyndt at blive klare, tilføjer du ca. 1 dl. vand. Skrab panden ren.

Hæld det hele op i slowcookeren.

Vend det hele godt sammen.

Og sæt så slowcookeren på low i 6 timer.

Vores bolognese er klar. Du har selvfølgelig husket lige at koge en portion pasta til.

Og så er der serveret, lækker bolognese, pasta og frisk parmesan. Super nem, fyldt med god smag og hvis du er heldig er der rester.