Forberedelse: 15 minutter

Tilberedning: 3½ timer

Nok til: 6 personer


Ingredienser:

  • 4 kyllingefilet
  • 1 blomkålshoved
  • 1 løg i tern
  • 1 spsk. revet ingefær
  • 4 fed hvidløg, presset
  • 1½ spsk. karrypulver
  • 1 spsk. garam masala
  • 1½ tsk. chilipulver
  • 1 tsk. salt
  • 170 g. tomatpure
  • 1 ds. hakket tomat
  • 30 g. smør
  • 1½ dl. kokosmælk
  • 1½ dl. græsk yoghurt

Sådan gør du:

  • Start med at varme lidt olie op på en pande og steg dine løg et par minutter
  • Tilføj så hvidløg, ingefær, karrypulver, garam masala, chilipulver, salt og tomatpure. Lad det stege ca. 30 sekunder, mens du rører det godt sammen
  • Kom blandingen op i din slowcooker
  • Kom kyllingefilet i din slowcooker
  • Tilføj blomkål i små buketter og en dåse hakket tomat og rør det hele godt sammen
  • Skær de 3o g. smør i små tern og fordel det ud over retten
  • Sæt din slowcooker på high i 3½ timer
  • Når de første 2½ timer er gået, kan du lige røre godt rundt i det
  • Tag samtidig kyllingefileterne op og skær dem i mindre tern. Kom dem tilbage i slowcookeren den sidste time
  • Når tiden er gået, slukker du din slowcooker og tilføjer så kokosmælken. Rør det godt rundt og lad retten køle et minut eller to, inden du tilføjer den græske yoghurt
  • Server med brød, ris eller i vores tilfælde blomkålsris

Slowcooker mad er bare nem mad. Og ofte også smaskfuld af smag, varme og hygge. Og så er der bare noget afstressende ved, at maden passer sig selv og det eneste du lige skal gøre, er at koge lidt ris eller varme et brød til og så er der serveret.

Til dagens butter chicken skal vi bruge kyllingefilet, blomkål, løg, frisk ingefær, hvidløg, karrypulver, garam masala, chilipulver, salt, tomatpure, hakket tomat, smør, kokosmælk og græsk yoghurt.

Ingefær skal rives til du har 1 spsk., hvidløg skal presses og løget skal skæres i små tern.

Vi starter med at stege vores løg let møre i lidt olie på en pande. Giv det et par minutter.

Så tilføjer vi ingefær, hvidløg, garam masala, karrypulver, chilipulver og salt.

Og du tilføjer også straks tomatpure.

Rør det hele godt sammen og lad det stege ½ minuts tid.

Kom blandingen op i din slowcooker.

Tilføj kyllingefileterne.

Dit blomkål har du skåret i små buketter, dem kommer du også op i slowcookeren.

Så hælder du en dåse hakket tomat ud over det hele og forsøger at vende det hele godt sammen.

Fordel smør ud over toppen og sæt slowcookeren på high i 3½ timer.

Når de første 2½ timer er gået, rører du lige godt rundt i det hele igen.

Tag så din kylling op og skær det i tern.

Kom kyllingen tilbage i slowcookeren og lad den stå på high den sidste time.

Når tiden er gået slukker du din slowcooker og tilføjer først kokosmælken.

Lad retten køle et par minutter, inden du tilføjer græsk yoghurt. Retten skal køle lidt, så yoghurten ikke skiller.

Rør det hele godt sammen igen.

Så er der serveret. Du kan servere butter chicken med naan brød, ris, quinoa eller blomkålsris.