Forberedelse: 20 minutter
Tilberedning: 3 timer på high eller 6 timer på low
Nok til: 6-8 personer
Ingredienser:
- 1 kg. hakket kalkun
- Olivenolie
- Salt og peber
- 2-3 løg i tern
- 1½-2 rød peberfrugt i tern
- 3-4 fed hvidløg, presset eller hakket
- 2 ds. hakket tomat
- 2 glas pastasauce (omkring 400 g. pr. glas)
- 1 bæger kyllingebouillon
- 1 ds. sorte bønner, skyllede
- 2 spsk. chilipulver (ja, spiseskefulde)
- 2 tsk. spidskommen
- 2 tsk. røget paprika
- 2 tsk. mørk kakaopulver
Sådan gør du:
- Start med at varme olien op på en pande, så du kan brune din fars af
- Husk at krydre din fars med salt og peber
- Mens farsen bruner, kommer du hakkede tomater, pastasauce, sorte bønner, peberfrugter, kyllingebouillon og alle krydderierne op i slowcookeren
- Når kødet er ved at være brunet færdig tilføjer du hakket løg og hvidløg og lader det stege med i et par minutter
- Kom indholdet fra panden direkte op i slowcookeren og rør det hele sammen
- Sæt din slowcooker på low i 6 timer eller high i 3 timer
- Server med ris, brød, nachos eller hvad du nu lyster. Du kan også tilføje en skefuld creme fraiche ved serveringen eller lidt revet ost
Den her opskrift har vi brugt både til aftensmad og til meal prep til min frokost. Det er en ret, der varmer og fordi vi bruger kalkunfars i stedet for oksefars, har vi skåret godt ned på kalorierne. Så du får samtidig en dejlig sund ret her.
Vi skal bruge hakket kalkun, olivenolie, salt og peber, løg, rød peberfrugt, hvidløg, hakket tomat, pastasauce, kyllingebouillon, sorte bønner, chilipulver, spidskommen, røget paprika og mørk kakaopulver.
Vi starter med at brune farsen af på en pande i olivenolie. Husk at krydre med salt og peber.
Mens farsen bruner, skæres løg i små tern.
Peberfrugt skæres også i små tern.
Og rigeligt hvidløg hakkes fint.
Bland chilipulver, spidskommen, røget paprika og kakaopulver i en lille skål.
Kom både de hakkede tomater og pastasaucen op i din slowcooker.
Tilføj så de skyllede bønner. Det har krævet hårdt arbejde, men jeg er nu kommer dertil, hvor jeg kan acceptere de sorte bønner. Jeg er stadig ikke begejstret for dem, men jeg forstår, at de er et nødvendigt onde og jeg kan leve med dem.
Tilføj også peberfrugten.
Plop kyllingebouillonen ned til det hele sammen med krydderierne.
Rør det hele godt sammen.
Når kødet er tæt på at være brunet færdig, tilføjer du løgene.
Og hvidløgene. Lad det stege et par minutter sammen det hele.
Kom hele pandens indhold op i din slowcooker.
Igen rører du lige hurtigt det hele sammen. Sæt din slowcooker på low i 6 timer eller high i 3 timer.
Så er vores aftensmad ved at være klar.
Vi valgte at servere det med blomkålsris. Du kan også bruge brød, nachos eller almindelige ris. Du kan også pynte af med revet ost, en skefuld creme fraiche eller hvad du ellers kunne tænke dig.