Toiletrulle-flagermus

Det er snart Halloween og ja, jeg ved godt det er en amerikansk højtid og ja, jeg ved godt, at der er nogle, der bekæmper dens indtog i det danske land, men jeg er ligeglad. Personligt er jeg fuldstændig vild med ideen om, at klæde huset, dig selv og ungerne ud i alt hvad der er uhyggeligt og rende rundt og true sig til slik ved naboerne. Jeg synes faktisk, det lyder noget federe end Fastelavn. Mest fordi det introducerer uhygge og ulækre ting, på en totalt fed måde. Rent lommepsykologisk tænker jeg, at børn måske er mindre bange for zombier, spøgelser, skeletter, hekse og lignende, hvis de ved, at det er deres klassekammerater, naboer eller familier, der bare er klædt ud. Og så elsker jeg alle højtider eller årstider, der kan indbyde til at huset pyntes op og jeg kan få lov at lege med lim og maling og andet gøgl. Hurra for klistrede fingre og malerpletter på tøjet.

Her vil jeg vise dig, at det faktisk slet ikke behøver koste en formue, at pynte huset uhyggeligt, og samtidig kan ungerne være med til at lave pynten.

 1

Til disse enormt søde flagermus skal du bruge masser af tomme toiletrullerør, sort maling, sort karton, lidt lim og øjne. Øjnene jeg bruger til disse fandt jeg i Panduro Hobby, men du kan også bruge almindelig hvid maling til at male øjne og munde, eller glimmerkuglepenne, hvis du har den slags. Vær kreativ og se hvad du kan finde i huset.

2

Start med at male alle dine toiletrullerør sorte. Det kan tænkes de skal have to lag, men de tørrer hurtigt.

3

Jeg startede med at lave 5 flagermus, men jeg forelskede mig så meget i dem, at familien har fået total forbud mod at smide toiletrullerør ud. Jeg skal lave en hel sværm af flagermus, fylde loftet, vægge osv.

4

Læg en toiletrulle på et hvidt stykke papir og brug en blyant eller kuglepen, til at tegne en vinge ud fra den ene side. Fjern derefter toiletrullen, fold papiret og klip vingen ud. Husk at lave et stykke ekstra vinge i midten, til bag på toiletrullen.

5

Fold ud og nu har du en fin skabelon til flagermusvinger.

 6

Find dit sorte karton frem og brug en blyant til at tegne masser af flagermusvinger.

8

Klip eller skær alle flagermusvingerne ud.

9

Tag nu dine malede toiletruller og klem dem lettere flade.

10

I den ene ende klemmer du toppen ind i begge sider, så de mødes på midten.

11

Så har din flagermus også fået ører. Hvis du bukker ind på samme måde i den anden ende, har de også fået ben.

12

Tag nu en vinge om kom godt med lim på midten.

13

Klem toiletrullen fast midt på vingerne og bøj evt. vingerne lidt ud. Mine fem flagermus er nu klar til at få ansigter.

14

Jeg fandt som sagt disse super fede øje i Panduro Hobby og måtte bare have dem. De skriger da Halloween og monster og uhygge.

15

En lille klat lim på bagsiden af hvert øje og vupti, så har vores flagermus fået øjne. Behøver de egentlig øjne? Har de egentlig øjne i virkeligheden? Burde jeg have researched flagermus lidt mere, inden jeg lavede dem? Niks!

16

Lidt hvid maling til mund og så er mine flagermus klar. Jeg brugte en selvlysende klar maling og lagde oven på den hvide maling, så de lyser i mørket. Hvor fedt er det lige?? Den selvlysende maling fandt jeg også i Panduro Hobby.

17

En lille klat elefantsnot eller lærertyggegummi, eller hvad du nu kalder det, bag på hver flagermus og op på væggen med dem. Jeg elsker mine flagermus. Billigere og nemmere blive det ikke, og så er det samtidig genbrug. Vi elsker genbrug, det giver sådan en rar følelse i maven.