Hvad I ønsker skal i (måske) få

Hvad I ønsker skal i (måske) få

Jeg fik den anden dag en forespørgsel fra min svogers kolleger. De vil gerne have alle juleopskrifterne samlet under deres eget menupunkt og så ønsker de sig en opskrift på vaniljekranse.

Tilfældigvis havde jeg allerede bedt Lillebror om at fikse mig et par nye menupunkter et par dage før, så jeg var allerede godt i gang med at forberede flytningen af alle mine juleopskrifter. Der er nu ryddet pænt op under punktet Højtider, Thanksgiving har fået to nye underpunkter, så vi kan skulle hovedretterne fra desserterne og samtidig er der nu kommet et ny menupunkt kaldet Jul, hvor man finder opskrifter på både Julemad (der skulle gerne komme flere ting ind med tiden), samt Julebag, hvor nu alle julekageopskrifterne er samlet for sig selv.
Så langt så godt.

Så kommer vi til ønsket om vaniljekranse. Det var faktisk min plan at nå det sidste weekend, men så blev Claus og jeg enige om, at det behøvede vi ikke i år, vi har allerede rigeligt med julebag. Og så mangler jeg en vaniljekranse-plade til min kødhakker, og jeg har ikke kræfter til at køre dejen gennem en sprøjtepose med tyl, og så flækker sprøjteposen og jeg har dej ud over det hele og jeg bliver hysterisk og kaster hele skidtet gennem køkkenet og dejen hænger op af væggen og hundene begynder at stå og spise det. Kaos. Nej tak.
Men nu hvor det er blevet efterspurgt, kan det da godt tænkes, at jeg alligevel kigger på det igen. Jeg har i hvert fald allerede søgt på nettet og ved nu, hvor jeg kan købe den korrekte plade til min kødhakker. Så måske, om en uge eller to, når jeg igen har en weekend uden de vilde planer, kan det være jeg finder på, at kaste mig over vaniljekransene. Der er uden tvivl en opskrift i en af mine gamle bøger, hvis jeg kigger efter.

I første omgang må mine sjællandske følgere nøjes med lidt oldgammelt bagværk. Vi skal helt tilbage til 1912, altså 106 år gamle opskrifter. Men indtil videre kan eg konstatere, at tingene bare var bedre i gamle dage, så jeg kan varmt anbefale kagerne her.

Brunsviger-kager anno 1912 og Daisy cakes anno 1912