Surdej, go eller no-go?

Surdej, go eller no-go?

Okay, så nu er det jo endelig lykkedes mig at få lavet en surdejsstarter, der fungerer, det tog kun fem forsøg. Til gengæld tog det lige så mange forsøg, at lave et surdejsbrød, der lykkedes 🙄

Jeg fik en surdejsklump fra min venindes kæreste, jeg har døbt den klump Mormor Esben. Og Mormor Esben er blevet brugt i et absolut lækkert rugbrød, det skal jeg lave igen, bare i en anden form næste gang.

Men min egen DoughDough 4.0 (den eneste, der endte med at lykkes for mig), har jeg haft 4 mislykkede forsøg med, inden jeg endelig fik et godt surdejsbrød. Jeg var klar til at give op efter fjerde forsøg, men Claus fandt en opskrift for begyndere (det var de andre fire altså også), som jeg gav en sidste chance. Og så lykkedes det 😃😃 Så nu har jeg ikke helt opgivet, at lave surdejsbrød.

Men om det er tiden og besværet værd, det er jeg altså ikke sikker på. Jeg synes der skal bruges meget tid på at lave dejen, strække og folde, passe og pleje. Smagen og duften og konsistensen er uden tvivl fantastisk, men jeg kan altså også lave ret gode og lækre brød på gær.
Nu tager jeg til Herning i morgen, bytter en af mine julegaver i Imerco (kryds fingre for min overlevelse) og så bytter jeg den til en dutch oven (støbejernsgryde), så jeg kan lave grydebrød. Og så prøver vi et par gange mere på DoughDough 4.0, jeg har nogle boller, flutes og grydebrød, der skal prøves af. Så må vi se, hvor længe jeg gider blive ved 😂

Ellers sker der ikke det vilde på gården lige nu. Vi har netop i dag lagt de første 8 æg i rugemaskinen og vi planlægger at slagte to haner på lørdag, så vi kun har en tilbage. Vi venter (u)tålmodigt på at køerne kælver, jeg skal nok dele billeder af kalvene, så snart de er her 😃 Og så venter vi på at Gabby kommer i løbetid, så hun kan blive parret. Vi forventer at hun kommer i løb i løbet af denne måned, hvilket betyder at vi bør have hvalpe i løbet af maj 🤞 Det bliver totalt babyboom på gården i år 😃

Nå men videre til opskrifterne, det er vel egentlig det du er her for 😊 Det bliver i dag fluffy kartofler og cream corn på en ny måde 😍

Fluffy kartofler

Cheesy cream corn