Tid til at slappe af

Tid til at slappe af

Mit mål hvert år til jul er at nå det hele. Bage alle småkagerne, lave masser af konfekt, have alle julegaver klar inden december, have pyntet op i god tid, julekort skrevet og sendt i starten af måneden osv.
Men i år er alle planer bare skyllet ud med badevandet, så at sige. Julebageriet har været så som så, jeg har nærmere nået at bage lidt her og lidt der, i stedet for at fylde de sædvanlige 50 kagedåser. Konfekten bliver der ingenting af, for vi nåede ikke til Tyskland. Julegaverne er vi dog næsten i hus med og julekortene er sendt. Og pyntet op nåede vi dog også.

Næste år bliver det anderledes, næste år sørger jeg for at planlægge det hele, så vi kan nå det hele og kan hygge igennem i december. Men det sagde jeg vist egentlig også sidste år.

Lidt kan jeg dog begynde at slappe af nu, jeg har netop i dag været til eksamen i mit diplomfag, jeg fik et 7-tal, hvilket jeg faktisk har bestemt mig for at være tilfreds med. Ja, jeg ville da godt have haft mere, men det må blive næste gang. Nu er jeg bare glad for at skole og eksamen er overstået, så jeg kan vænne tilbage til normalen og koncentrere mig om mit arbejde, mit fritidsarbejde, min gård og julehyggeriet.

Og så ser jeg gevaldigt frem til weekenden, hvor min niece kommer. Vi skal hygge os, bage makronmuffins, lave pretzel turtles, lave juleglas og se julefilm.

I den anledning får I tre afprøvede og godkendte juleopskrifter i dag.

Toffee walnuts

Klejner anno 1912

Havremakroner anno 1946