Forårsfornemmelser

Forårsfornemmelser

Det er næsten forår, kan I mærke det? Jeg er i hvert fald klar til forår snart. Solen skinner i dag, det er næsten lunt i vejret og jeg glæder mig til at komme i gang i køkkenhaven. Men først skal jeg lige have lukket hønsene derud, så de kan begynde at rydde det sidste op fra sidste års afgrøder. Der er stadig lidt kål og lidt majs tilbage, det vil de elske at mæske sig i. Drivhuset har de ryddet totalt for mig og jorden er blevet vendt godt rundt. De bruger drivhuset til at lave jordbade, mens det stadig er vådt og smasket udenfor. På den måde får de løsnet jorden godt, får den vendt rundt og får spist alle ukrudtsrødderne for mig.

Min lillebror og svigerinde fik sidste år sat en lille køkkenhave og drivhus op. Vi hjalp dem med at samle drivhuset og fik sat 6 pallerammer op til små bede i deres køkkenhave. Det var så stor en succes, at de udvider i år med flere bede og de har allerede lavet et skema over, hvad de gerne vil have i deres bede i år. Jeg er meget imponeret over dem. Og inspireret af deres succes sidste år, planlægger jeg selv at prøve bønner i år for første gang. Og flere forskellige slags kål. Jeg er allerede i fuld gang med at fylde kurven på Frøbutikkens hjemmeside, de har mange spændende gamle sorter , som jeg også tænker jeg vil prøve i år. Jeg har også kig på grønkål, pastinakker, courgetter, forskellige salater og meget mere. jeg er som et lille barn i en slikbutik.

Mit forårshumør ødelægges så en smule af, at min mand netop har informeret mig om, at der skal komme sne i løbet af denne uge igen. Det var ikke lige med i mine planer. Jeg må sukke og drømme lidt endnu og i mellemtiden gå ud og gøre køkkenhaven klar til hønsenes invasion.

Og så kan vi overveje, om ikke vi skal fortsætte januar måneds gode intentioner om sund kost med den her lækre broccolitærte.

Broccolitærte