August er jo strålende

August er jo strålende

Altså jeg ved ikke med jer, men hold op hvor jeg savner noget rigtig sommer og sol. Det er faktisk så galt nu, at jeg allerede mentalt er begyndt at glæde mig over efterårets komme, og det er bare for tidligt. Jeg håber, at vejrudsigten holder stik, at solen er på vej og at vi får godt vejr, når vores familier kommer på besøg til en hyggelig dag/aften om et par uger. Vi krydser fingre.

I køkkenhaven er der fuld gang i vokseværket. Kartoflerne er blomstret af, men de får lov at blive liggende i jorden lidt endnu, så de kan danne skræl og komme på lager til vinteren. Løgene skal så småt til at hives op, lægges til tørring og flettes op, så de kan komme på lager til vinteren. Ærterne skal i den grad høstes, blancheres og tørres, inden de fryses for vinteren. Jeg er i fuld gang med at sylte rødbeder, agurker, asier og hvad jeg ellers kan få fingre i. Jeg glæder mig allerede til hylden modner, så jeg kan få lavet hyldebærsaft. Og jeg håber min veninde Marlenes æbletræ giver lige så godt som sidste år, så der måske kan blive et par poser æbler til mig igen. Vores egne æbletræer er endnu ikke kommet så godt i gang med at give noget, så dem får jeg ikke meget æblesaft ud af.

I dag er jeg i mit gavmilde hjørne. Hele tre opskrifter får I denne gang. En opskrift til slowcookeren, en kartoffelret og lidt kylling. Så er der lidt for enhver.
Jeg prøver at komme i bund i mængden af opskrifter jeg har liggende klar til deling. Der er mange, rigtig mange. Jeg tror I skal have kage eller brød senere på ugen 🙂

Æble-barbecue spareribs

Hasselbagt i fad

Teriykai kylling