En stille søndag

En stille søndag

For første gang i lang tid (føles det som om), har jeg endelig en søndag, hvor jeg ikke skal nå en hel masse. Jeg har sovet længe i dag, helt til kl. 9 og det trængte jeg i den grad til. Jeg begyndte straks dagen med at gå i køkkenhaven og hive rødbeder op, derefter en tur i drivhuset og hente grønne tomater. Jeg vaskede rødbederne og satte dem i gang med at koge. Mens de kogte, syltede jeg grønne tomater. Og jeg nåede at gå en runde og se hvor langt hylden er i modningsprocessen.

Så formiddagen gik i køkkenet, hvor jeg nussede rundt, mens Claus var i træværkstedet og dreje skåle og damer.

Og så blev der jo så også tid til at dele nye opskrifter med jer i dag. Og nu bliver det vildt, der er hele 3 nye sylte-opskrifter og en lille trin-for-trin guide til atamon-skylning af dine glas og flasker. Jeg håber I nyder efteråret og syltesæsonen lige så meget som jeg gør.

Om lidt vil jeg gå på vinterlageret og finde et glas thailandsk agurkesalat, der skal afleveres ved en træningsmakker (og chili-leverandør) i Snejbjerg, når vi kører ned til svigermor og svigerfar i Sdr. Felding senere.

Atamon-skyllede glas

Thailandsk agurkesalat

Syltede rødbeder

Grønne tomater