Køer på gården

Køer på gården

Jeg skriver dette indlæg i alt hast, for vi er faktisk på vej ud af døren. I dag er en stor dag, i dag kommer to nye beboere til gården. Vi har simpelthen købt os to Dexter køer. Dexter er en lille rase af køer (ikke en seriemorder), der passer perfekt ind på vores lille gård. De har naturligvis begge fået navne allerede, den ene skal hedde Maren (Claus navngav den) og den anden skal hedde Mrs. Beef (det navn fandt jeg på). Begge køer er drægtige, så vi kan forvente kalve til foråret. Kalvene skal indgå i selvforsyningen her på gården, så når de er ca. halvandet år, skal de slagtes. Beklager, men det er den barske virkelighed her på gården. En gang om året skal Maren og Mrs. Beef gerne producere et par kalve til os og en gang om året slagter vi så sidste års kalve.

Min nevø og niece har allerede navngivet kalvene, de skal hedde Elsa og Ymer. Det bliver sgu lidt mærkeligt, hvis vi får os to tyrekalve, men måske vi kan overtale dem til, at det så skal være Olaf of Ymer i stedet for.
Jeg er ikke helt sikker på, om min nevø og niece er okay med selve slagtedelen endnu. De var ikke begejstrede for ideen, da de tidligere i år sad med hver deres lille nyklækkede kylling i hænderne og jeg fortalte dem, at planen var, at de skal slagtes og spises, når de bliver store nok.
Men da min nevø så kiggede på de store høns i hønsegården, så var han pludselig helt med på ideen og syntes vi skulle gå i gang med det samme. Så mon ikke også de nok skal komme med på ideen, når først kalvene er blevet store nok.

Nå men som sagt, vi skal ud af døren, for køerne er klar til afhentning nu, et par timer før planlagt. Jeg er ellers i fuld gang i køkkenet med både tomatsauce, rødbede relish og marmelade, men det må blive gjort færdigt, når vi kommer hjem igen.

Hvis I vil se billeder af køerne, så hop over på min facebookside, jeg skal nok dele billeder af vores nye beboere, så snart vi kommer hjem.

I mellemtiden har jeg nået at lægge tre nye opskrifter op i dag, to til slowcookeren og en enkelt fra køkkenhaven.

Kylling og grøntsager

Hønsekødssuppe med quinoa og søde kartofler

Syltede rødløg