God bag-jul

God bag-jul

Jeg håber at julen gik godt og trygt for alle. Selv sad vi blot fire voksne mennesker hjemme ved min mor og hendes mand, nød en god julemiddag, hyggede os, fik pakket gaver op og jeg vandt mandelgaven. Hvilket er imponerende med tanke på, at jeg på ingen måde spiser risalamande.

Her i mellemjuledagene har vi været til en meget lille julefrokost, igen ved min mor og hendes mand og sammen med min lillebror og hans familie. Og så har min nevø og niece været på besøg til en enkelt overnatning fra mandag til tirsdag. Vi har hygget os, vi lavede julepynt, pyntede suger cookies, så tegnefilm, spiste popcorn, fik vafler til middagsmad og gjorde egentlig alt det, man jo nok ikke bør. Men det var hyggeligt, så skide være med resten.

Jeg har gennem længere tid talt om, at jeg vil have bier her på gården og i oktober fik jeg en bog om bier i baghaven og penge af mine svigerforældre til at komme i gang for. Jeg har nu fået investeret i en honningslynge, trugstader, røgpuster og andre småting, og juleaften fik jeg en anorak med hat og net. Naturligvis er jeg startet totalt bagfra, så nu er jeg i gang med at finde ud af, om der er et begynderkursus, jeg skal have anskaffet mig tavler og bi-familier og så skal jeg have fundet ud af, om de to stader jeg har anskaffet mig, overhovedet fungerer, eller om de var et fejlkøb. Lige nu er jeg fyldt med tvivl og fortrydelse, men jeg ved også, at jeg allerede glæder mig, til jeg kan høste min første honning, forhåbentligt en gang i det nye år, hvis alt går vel. Tænk sig bare, for ganske få år siden gik min tid med motorcykler og mc-træf og mc-fester og klubaftener og nu sidder jeg her, langt pokker i vold ude på landet og hygger mig med høns og køer, læser op på bier og biavl og dyrker mine egne grøntsager. Der er da gået totalt bonderøv i mig. Okay måske ikke helt, men jeg bevæger mig da derhenad med små skridt. Nu mangler jeg blot at vinde stort i lotto, så jeg kan bygge mig en stor fin gård, købe mere jord, investere i et par heste til min mand, flere bier til mig selv og nogle ænder. Jeg vil vildt gerne have ænder!

Et projekt ad gangen, Louise!

Vi kender en god mand, der påstår, at han har investeret i en slowcooker pga. mig, så nu kræver han opskrifter. Det kommer der så her, lasagne i slowcooker. Så kan han sætte det over og gå ud og fiske et par timer og komme hjem til varm mad.

Lasagne i slowcooker