Gummistøvler og rendegraver

Gummistøvler og rendegraver

Vores weekend gik desværre ikke som forventet, minigraveren vi havde aftale om at leje, kom desværre ikke. Det betød til gengæld at jeg fik brugt weekenden på at bage kuvertbrød til Thanksgiving, jeg fik bagt lidt kage (til stor glæde for kollegerne) og jeg fik renskrevet en masse nye opskrifter. Hvorefter jeg afprøvede en masse nye, så nu kan jeg starte forfra. Det får jo aldrig ende.

Nå men ingen minigraver i weekenden betød jo, at vi måtte finde en anden løsning. Så vi lejede en rendegraver tirsdag, jeg fik lov at få fri fra arbejde, mod at Claus skrev til min chef og lovede, at jeg ikke kom til skade, og så gik vi ellers i gang med havearbejdet. Man ved man bor på landet, når man skal bruge en rendegraver til havearbejdet 🙂
Meget kan man nå på en enkelt dag, når man har en rendegraver i stedet for en minigraver. Vi fik fjernet denne bunke jord, der har været en torn i øjet på os, siden vi flyttede ind. Den passede så fint til et hul i jorden længere omme i haven, der ligeledes har været en torn i øjet. Og som ligger lige midt i min kommende hønsegård. Det passede jo super godt.

Det er nu lidt sjovt at se, hvad sådan en bunke jord kan indeholde. Først fandt vi et gammelt børnebassin, dernæst en stak hegnspæle og til sidst lidt sandkasselegetøj. For hver skovlfuld Claus grave ud af højen, stod jeg og pillede affald ud, inden han dumpede jorden i hullet.

Her er maskineriet, de gjorde alt arbejdet, med en smule hjælp fra Claus og mig. Ja jeg har faktisk kørt i tingesten! Og til den næste kvinde der påstår, at mænd ikke kan multitaske, vi mødes lige ude ved rendegraveren til en times havearbejde, og så kan vi tage snakken igen bagefter. Holy moly der er meget, man skal have styr på. Den pind kan skubbes frem, tilbage, side til side, tvistes venstre og højre, og har to knapper. Værsgo at få skovlen til at gøre, som du vil have den til.

Jeg fik et fem-sekunders kursus af Claus, skub den op, tvist en gang, speeder der, bremse der, pind til skovl der, sæt i gang, hiv den rod op. Spørg lige om jeg var ved at skide i bukserne, men nu havde jeg jo sagt, at jeg ville prøve at lære det. Men det var altså kun indtil jeg så den, så blev jeg pludselig meget bevidst om dens størrelse.

Men det lykkedes!

Den rod, der står der på jorden op af traileren, den har jeg helt selv fjernet. Og hvis du vil se en video, af en total panisk kvinde, der netop har fået et fem-sekunders kursus i at køre rendegraver og dernæst besked på at fjerne en rod, så kig forbi min facebookside, jeg deler videoen med jer der 🙂 Nøj jeg var både stresset og presset lige der.

Der er også en video fra noget senere på dagen, hvor jeg er i gang med at jævne en bunke sand og jord ud med den anden ende af rendegraveren. Ikke mindre stressende, da der nu var to pinde OG en pedal! Men sjovt var det.

Når man nu bor på landet, så er det nødvendigt at tage et kig på garderoben. Hermed forstået udendørs-garderoben. Jeg har indtil nu været den stolte ejer af et par sneakers, et par pænt støvletter, et par hjemmesko og et par nu hedengangne klipklappere. Det fungerer jo ikke på landet, når man skal ud og gå i marken og skal lave havearbejde med rendegraver. Så Claus har været så helt fantastisk at købe mig et par gummistøvler. Mine første gummistøvler som voksen, i en alder af 28 (+moms), var det måske også på tide. Jeg ELSKER mine gummistøvler, de er ikke smarte eller moderigtige, de har ikke et fancy designernavn, men de holder mine fødder tørre, og jeg kan hoppe i vandpytter igen 🙂

Efter en god lang dag i haven er det rart at kunne sætte sig ind i sofaen og slappe af med….. lektier. Pokker ta’ mig, om ikke jeg har sagt ja til at tage lidt uddannelse, så tirsdag og onsdag aften gik med lektielæsning. Fascinerende læsning om arbejdsmarkedspolitik, lav- og højkonjunktur, økonomiske strategier m.m. Jeg faldt bogstaveligt talt i søvn midt i kapitel 4.
Til sådan lidt tørt stof, skal der sukker til, her i form af de lækre chocolate brownie cookies fra den anden dag og gigant chocolate chip cookes fra weekenden. De er giga, men de er også så absolut mine favorit cookies indtil nu. Okay en delt førsteplads med chocolate brownie cookies. Gode det var de.

Du finder opskriften på gigant chocolate chip cookies her

Gigant chocolate chip cookie – GIGA