Julen står for døren

Julen står for døren

Thanksgiving er godt overstået i år for vores vedkommende og det var en absolut succes. Den eneste klage, jeg hørte, var at flere mente, der var for meget kage. Men det har jeg nu en flok kolleger, der er pænt uenige med min familie i.
Vi købte os en stor 15 kg.’s kalkun fra Tvis Gårdbutik, vi tøede den op, lagde den i saltlage i tre døgn og gav den så en masse timer på grillen. Det var absolut den mest møre, lækre, smagfulde kalkun vi nogensinde har fået til Thanksgiving. 15 kg. kalkun var måske lige i overkanten, vi har i hvert fald rester i fryseren nu, men vi går i hvert fald ikke tilbage til frosne, tyske kalkuner fra Bilka. Og med lidt held kan vi måske næste år, eller forhåbentligt senest i 2020 servere vores egen kalkun, der har fået lov at vokse op her på gården. Vi krydser fingre.

Men nu hvor Thanksgiving er godt overstået, så går vi straks videre til næste højtid, julen! Og i år har jeg kastet mig over mine ældre kogebøger, til stor jubel for en flok amerikanere, jeg har mødt i en gruppe på Facebook. Der er flere, der har dansk blod i årerne og som kan huske deres bedsteforældre stå og lave danske julesmåkager til dem. De synes, det er helt fantastisk, når jeg deler danske opskrifter med dem, selvom jeg kom lidt på arbejde, da jeg skulle oversætte pebernødder og hjortetaksalt osv. Jeg har overvejet, om jeg skal begynde at lære dem lidt dansk også, for ellers ved jeg ikke, hvordan jeg skal præsentere dem for Skånske husarer.

I første omgang bliver det jer, her i Danmark, der får både pebernødder og Skånske husarer anno 1946. Så er julen så småt i gang på gården.

Pebernødder anno 1946 og Skånske husarer anno 1946